Rólunk és önről…

 

Stúdiónkat két fő céllal hoztuk létre. Először is, hogy önnek minden lehetőséget biztosítsunk a gyors, minőségi film-, animáció- és hanggyártásra. Végezheti napi teendőit, vagy töltheti szabadidejét kedve szerint, és közben online lefolytatható egyeztetések, fájlcserék segítségével reklámot, szinkront, telefonközpont hangmenüt vagy bármi egyéb hanganyagot készítünk önnek nemzetközileg elfogadott minőségi standard-eken. Online ellenőrizheti filmjének, animációs filmjének alakulását.

Másrészt művészeink, zeneszerzőink, technikai szakembereink keresték a lehetőséget, hogy miként alkothatnak olyan körülmények között, amely leginkább összeegyeztethető életvitelükkel, és ezen környezet kialakításával kiemelkedő alkotásokat hozhatnak létre.

Miért jó ez önnek? Mert a minőségi hanganyagokat kényelmesen, gyorsan gyártathatja le, ráadásul a piaci árszabásokhoz mérten valószerűtlenül olcsón! Filmes és grafikai anyagait pedig szintén kedvező árakon készíttetheti el velünk!

 

 

Hogyan működünk…

 

Hanggyártás:

Hogyan rendelhetek, magyar hanganyagom hogyan és mennyi időn belül készül el?

 

Amikor megszületett önben a megvalósítandó ötlet, az oldalunkon található kapcsolattartó űrlapon, telefonon vagy emailen vegye fel velünk a kapcsolatot, tudassa velünk milyen munkát bízna ránk. Ezután pontos árajánlattal szolgálunk árlistánk alapján, egy munkanapon belül. Amennyiben ezt az emailben küldött ajánlatot elfogadja (egy válasz emailben), már kezdődhet is a munka. Amennyiben nem kíván a megrendeléshez szerződést csatolni, úgy elegendő az árajánlatot emailben elfogadni és megrendelni a szolgáltatást. Ez, szerződéskötés hiányában mindenképpen szükséges, még előzetes telefonos egyeztetés esetén is. Természetesen cégünkkel  saját igényei szerinti szerződést is köthet egyéni szerződésmintájával, melyet szintén emailben fogadunk és juttatunk vissza önhöz. Az ajánlat elfogadását, illetve a szerződés megkötését követően kérésére e-mailben belépési adatokat küldünk önnek szerverünkhöz, amennyiben igényli tárhelyszolgáltatásunkat a munkafolyamat idejére. A munka időtartama alatt itt történik minden fájlcsere, kényelmesen és biztonságosan, böngészőn keresztül, esetleg ftp-n.

Miután a végleges szöveget (adott esetben filmet, zenét, egyéb hozzátartozó hanganyagot) megkaptuk, legkésőbb 3 munkanapon belül feltöltjük önnek ellenőrzésre, valamint e-mailben elküldjük az elvégzett munka számláját.

 

 

 

Fontos, hogy bármilyen idegennyelvű vagy szokatlan szó (mozaikszó, fantáziaszó, stb.) esetén mellékeljen kiejtési segédletet valamilyen hanganyag formájában (akár egy telefonba felmondva a helyes kiejtést). Amennyiben ilyen segédletet nem kapunk, illetve csak írásbeli tájékoztatást, úgy az esetleges hangsúlyozásbeli, kiejtésbeli eltérésekért felelősséget nem tudunk vállalni, ennek javításakor ugyanúgy további felárat számolunk fel, mint egyéb módosítási esetekben.

 

 

Ott lehetek a felvételen?

 

Online produkciós irodánk ebben is igyekszik az ön maximális kényelmét biztosítani, valamint megadni a lehetőséget, hogy ügyei intézése közben, zökkenőmentesen felügyelje a felvételt. Magyar művészeinknél skype-on keresztül kapcsolatot létesíthet stúdiónkkal, ahol a felvétel ideje alatt színészünkkel is és a felvételt vezető kollégákkal is beszélhet. Talán nem kell ecsetelnünk, hogy mennyivel költséghatékonyabb így „jelen” lenni a felvételen, és teljes mértékben irányítani azt, mint elfáradni egy stúdióba a város/ország/világ túlsó felén. Ön megszokott környezete kényelmében, fesztelenül követheti, irányíthatja a felvétel eseményeit. Egyes magyar színészünknél előfordul, hogy nem tudunk skype-os kapcsolatot biztosítani a felvétel során, tekintve vidéki/külföldi tartózkodását, fellépéseit. Ekkor partnerstúdióinkban kerül rögzítésre az anyag, melyet természetesen eljuttatunk önnek, és egyszeri alkalommal változtatási lehetőséggel élhet. Erről a munka megkezdése előtt tájékoztatjuk önt. Külföldi hangjainkkal ugyanez a helyzet, náluk is rendelkezésre áll egy ingyenes javítási lehetőség, szövegváltoztatás nélkül.

 

 

Idegennyelvű hanganyagok:

 

Idegennyelvű hanganyagok gyártása esetén is ajánlatkéréssel és szerződéskötéssel (de legalább emailes jóváhagyással/megrendeléssel) kezdődik a munkafolyamat. Az ajánlattételhez itt is fontos a végleges szöveg ismerete és egyéb információk (hossz, felhasználási terület, filmanyagra időzítés stb.).

Megrendelés esetén 5 munkanapon belül elérhetővé tesszük szerverünkön az elkészült anyagot.

 

Példák:

 

  • Magyar hanganyag megrendelése pénteken történik. A kész hanganyag legkésőbb következő hét szerdán elérhető.
  • Idegennyelvű hanganyag megrendelése hétfőn történik. A kész hanganyag legkésőbb következő hét hétfőn elérhető.

 

Stúdiónk terheltségétől függően a kért hanganyag a megadott határidőkön belül is elkészülhet, de garantálni csak az expressz gyártásnál tudjuk.

 

Tekintve, hogy több, mint 500 nemzetközi művésszel dolgozunk, érthető módon nem tudjuk garantálni, hogy mindig mindegyikük rendelkezésre álljon. Erről természetesen tájékoztatjuk önt a megrendelés véglegesítése előtt, és ilyen esetben segítünk hasonlóan megfelelő hangot választani anyagához.

 

 

 

A zenei anyagom hogyan és mennyi időn belül készül el?

 

Stúdiónkban többféle zenei megoldás lehetséges.

Az egyik, amikor stúdiónk zeneszerzői komponálnak saját zenét hanganyagához. Miután megkaptuk öntől a szükséges információkat, kísérőanyagokat (például zenemintát a kívánt hangulatról, stílusról), egyedi megrendelésű zenéje általában 5 munkanap alatt átadásra kerül, a hanganyagoknál már ismertetett, letölthető formában. Amennyiben tanácstalan hanganyagának zenei megoldását illetően, úgy segítünk önnek megtalálni a megfelelő hangzást zenei mintákkal a szöveg és az esetleges képanyag ismeretében.

Bizonyos esetekben (rádióreklám, telefonközpont hangmenü, áruházi rádió) lehetőség van zeneszerzőink saját zenetárából választani (folyamatosan bővülő, jelenleg hozzávetőlegesen 10.000 zeneszámmal). Ilyen esetben a megrendeléskor az instrukciók alapján leszűkítjük 5 zeneszám részletre a keresést. Természetesen ezt addig folytatjuk, míg a kívánt zenét megtalálja kedves ügyfelünk. Tapasztalataink alapján az első 5-10 zeneszámból ez megtörténik. Ezeket szintén a fentebb ismertetett módon juttatjuk el önnek.

Előfordulhat, hogy önnek már kész zenéje van megrendeléséhez, ezt a stúdiómunkálatok során az anyaghoz keverjük.

Végül, megoldás lehet egy stock zenei könyvtárból való választás is. Ezt a saját zenéhez hasonlóan, miután beszerezte töltse fel nekünk, és a hanganyagba illesztjük.

 

Példa:

 

  • Zeneszerzés megrendelése hétfőn történik. A kész hanganyag legkésőbb következő hét hétfőn elérhető.

 

Stúdiónk terheltségétől függően a kért hanganyag a megadott határidőkön belül is elkészülhet, de garantálni csak az expressz gyártásnál tudjuk.

 

 

Ha változtatást kérek, mennyi időn belül készül el a javított anyag?

 

3 munkanapon belül elvégezzük a kért javítást, amennyiben az összes információ rendelkezésünkre áll.

Egyedi megrendelésű zene változtatását általában 3-4 munkanap alatt megoldjuk.

 

 

Lecserélhetem a hanganyaghoz kiválasztott hangot?

 

Az árajánlat megküldésekor feltüntetjük a kiválasztott vagy általunk javasolt hang kódját (magyar férfi 01, stb.), melynek alapján oldalunkon meghallgatható művészünk demója. Ekkor még van lehetőség változtatni a hangon. A jóváhagyás után diszponáljuk színészünket, így munkáit a felvétel időpontjához igazítja. Ezért a megrendelés utáni hang változtatás esetén a megrendelés értékének 20%-át többletköltségként felszámoljuk.

 

 

Elállhatok-e a szerződéstől?

 

A 45/2014 (II.26) Kormány rendelet ide vonatkozó paragrafusaira hivatkozva az egyedi megrendelésre készülő, máshol azt értelemszerűen fel nem használható termékre, szolgáltatásra leadott szerződésre felmondást cégünk nem fogad el. Az ajánlattételünkre visszaküldött email, online formanyomtatvány szerződéskötésnek minősül, és mint olyan kötelező érvényűnek tekintendő mindkét szerződő félre, kötelezettségeik teljesítésére.

Minden ide vonatkozó kérdésben a fent említett rendelet tekintendő irányadónak.

 

Hogyan történik a fizetés?

 

A munka elvégzését követően, de legkésőbb a leadást követő 3 munkanapon belül, a szerződésben megadott névre és címre cégünk kiállítja a számlát és elektronikus formában eljuttatjuk önnek. A számla fizetési határideje 5 munkanap, a számlán és a szerződésen szereplő céges számlaszámunkra.

 

Expressz hanggyártás

 

Stúdiónknál lehetőség van a hanganyagok legyártásának gyorsítására. A normál teljesítés magyar nyelvű hanganyagok esetében 3 munkanap, külföldi hanganyagok és zeneszerzés esetében 5 munkanap.  Magyar nyelvű hanganyag gyártásának gyorsítása egészen aznapi leadásig gyorsítható, idegennyelvű hanganyag gyártása és zeneszerzés 2 munkanapos határidőig.

Minden esetben az alábbiak szükségesek expressz gyártáskor:

Előzetes egyeztetés, hogy a kiválasztott hang, zeneszerzőnk rendelkezésre állnak-e a rövid határidős leadásra.

A gyártásindítás napján déli 12 óráig be kell, hogy érkezzen az igénylés és természetesen minden egyéb információ (szerződés, végleges szöveg, instrukciók stb.)

 

 

Mit jelent az időkorlátos és nem időkorlátos hanggyártás?

 

  • Időkorlátosnak veszünk minden olyan hanganyagot, ahol megadott időbe kell beleférnie az elkészült felvételnek.

       Jellemzően ilyenek pl. a filmek hanganyagai, reklámok...

 

  • Nem időkorlátosnak veszünk minden hanganyagot, ahol a felvétel során nem kell egy bizonyos időintervallumba férnie a felvételnek. Jellemzően ilyenek pl. az audioguide-ok, hangoskönyvek...

 

 

 

Filmes és animációs munkák:

 

A hanganyaggyártáshoz hasonlóan itt is árajánlattal és minden esetben szerződéskötéssel kezdjük a munkát.

A továbbiak teljes egészében a megállapodás és a munka jellegének függvényében alakulnak.

Fizetési határidőnk ezen szolgáltatások esetében is 5 munkanap.

 

 

 

 

 

 

Mikor minősül tv-, rádióreklámnak kép- és hanganyagom?

 

A Grtv. reklámdefiníciója alapján az olyan tájékoztatás minősül gazdasági reklámnak, amely áru (termék, szolgáltatás, ingatlan, jog, kötelezettség) értékesítését és a vállalkozás nevének, megjelölésének, tevékenységének népszerűsítését, továbbá áru vagy árujelző megismertetését segíti elő. A definíció értelmében nem minősülnek gazdasági reklámnak a társadalmi célú reklámok (mivel ezek esetében mind az eladás-ösztönzési, mind pedig a vállalkozás vagy áru megismertetésének szándéka hiányzik). Hasonlóképpen nem minősülnek gazdasági reklámoknak az álláshirdetések., amelyek ugyan alkalmasak a vállalkozás nevének megismertetésére, de hiányzik az eladás-ösztönzési szándék. Az olyan álláshirdetések azonban, amelyek ugyan tartalmaznak munkaviszony létesítésére vonatkozó felhívást, de ugyanakkor elsődleges céljuk - a hirdetés egészét figyelembe véve - a vállalkozás áruja értékesítésének elősegítése, gazdasági reklámoknak minősülnek.

Fentiekre tekintettel a magyar nyelv védelméről szóló törvény rendelkezései alkalmazandók a gazdasági reklámokra, nem alkalmazandók a társadalmi célú reklámokra, és nem alkalmazandók az álláshirdetésekre, kivéve, ha azok valójában burkolt gazdasági reklámok...

 

 

Az általános szerződési - és felhasználási feltételekről, adatkezelésről itt olvashat bővebben.

info@grinboxstudio.hu

Tel: +36308412010

© Minden jog fenntartva - Grinbox Studio ®  2016

powered by

GRINBOX DESIGN